pozdrawiam Paweł
Jak opuscic szybe w drzwiach bez podlaczenia do auta
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
paww18
- Sprzedawca

- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC
- Localization: Dolny Slask
Jak opuscic szybe w drzwiach bez podlaczenia do auta
Witam Koledzy tak jak w temacie - MK6 - mam drzwi ktore lezą w garazu i chcialbym opuscic szyby w nich celem demontazu. Ma ktos moze rozpiske pinow w module drzwi ? Myslalem aby podac 12V (+-) i opuscic szybe. Ewentualnie inne pomysly mile widziane 
pozdrawiam Paweł
pozdrawiam Paweł
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: Jak opuscic szybe w drzwiach bez podlaczenia do auta
hehe..... ja opuszczałem swoją normalnie ręką.
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
paww18 pisze:Witam Koledzy tak jak w temacie - MK6 - mam drzwi ktore lezą w garazu i chcialbym opuscic szyby w nich celem demontazu. Ma ktos moze rozpiske pinow w module drzwi ? Myslalem aby podac 12V (+-) i opuscic szybe. Ewentualnie inne pomysly mile widziane
pozdrawiam Paweł
Nie pamietam dokladnie,ale chyba po odkreceniu bodaj 3 torx-ów zdejmujemy caly ten silnik i mamy wtedy dostep do takiego otworu z jakby frezem w srodku.
W ten otwor trzeba cos dopasowac i krecic.
- KUBA46
- Aktywny
- Engine: TDI
- Localization: Plock
jak możesz to wrzuć jakieś zdjęcia poglądowe z demontazu, bo zamiarzam wyjmować szyby w weekend
-
paww18
- Sprzedawca

- Engine: CAYC
- Localization: Dolny Slask
troche mi zejdzie bo teraz nie bede tego robił ale jak cos to pykne fotke