muchy na lakierze
Regulamin forum
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
rafalGTD
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI GTD
- Engine: TDI 2.0 125kw 170KM
- Localization: Opolskie OST
muchy na lakierze
Może i głupie ale mnie już wku... Golfa obłażą mi muchy jak jakąś starą korowe polu i najgorsze jest to że jak otwieram drzwi to wlatują do środka :/ Na początku myślałem że śmierdzi to go umyłem ale nadal go obłażą dzisiaj go znów umyłem jak wyschnął to znów go oblazły

- looki8329
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4TSI 122PS
- Localization: VWlkp
Re: muchy na lakierze
Kolego właśnie wróciłem do domu, czytam forum i naprawdę rozbawiłeś mnie do łez. Pozdrawiam i przepraszam za OT.
PS. Niestety nie znam sposobu na rozwiązanie problemu.
PS. Niestety nie znam sposobu na rozwiązanie problemu.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
-
4fi
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0TDI
- Localization: Kolno
co fakt, to fakt - mi również poprawiłeś humor w niedzielny poranek.
Co do samej odpowiedzi na Twoje pytanie - wątpię, żeby była to wina 'śmierdzącego' auta. Muchy lubią wygrzewać się - nagrzane kamienie, elewacje, futryny okien to miejsca, gdzie masowo się wygrzewają.
Umyj auto, odczyść lakier, nałóż wosk (albo zamiast wosku... wetrzyj w lakier muchozol hehe) i stawiaj auto w cieniu.
Co do samej odpowiedzi na Twoje pytanie - wątpię, żeby była to wina 'śmierdzącego' auta. Muchy lubią wygrzewać się - nagrzane kamienie, elewacje, futryny okien to miejsca, gdzie masowo się wygrzewają.
Umyj auto, odczyść lakier, nałóż wosk (albo zamiast wosku... wetrzyj w lakier muchozol hehe) i stawiaj auto w cieniu.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Nie powiem problem dość komiczny. Kup glinke, IPA, dobry wosk. Umyj dobrze auto dobrym szamponem , glinką ściągnij wszystko co jest na lakierze , ipa ściągnie resztę i wosk na koniec. Auto nabierze blasku i powinno pomóc bo pewnie coś co zalega na powierzchni lakieru przyciąga muchy. A jaki kolor auta ?
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
rafalGTD pisze:Golfa obłażą mi muchy jak jakąś starą korowe polu
Widzę, że masz TDI, więc wiesz może to dla tego że muchy czują "gnojówkę"

A może po prostu jak miliony ludzi, muchy wiedzą co dobre, bo przecież miliony nie mogą się mylić
My TSI
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
kakaruto pisze:rafalGTD pisze:Golfa obłażą mi muchy jak jakąś starą korowe polu
Widzę, że masz TDI, więc wiesz może to dla tego że muchy czują "gnojówkę"![]()
A może po prostu jak miliony ludzi, muchy wiedzą co dobre, bo przecież miliony nie mogą się mylić
Diesel przecież truje to powinny uciekać ;P
Może kolega używał jakiegoś wosku albo qd o owocowej nucie zapachowej
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
Myję często auto na myjni bezdotykowej Karchera i po niej właśnie muchy lecą się wygrzewać na blachach mojego auta ponadprzeciętnie, sorry Panowie ale niestety tak jest [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka