Zakup Mk6 GTI

Tematyka związane z zakupem zarówno nowego jak i używanego samochodu.

Moderator: rafaello

Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
flowayy
Nowicjusz

Zakup Mk6 GTI

Post autor: flowayy »

Witam wszystkich :D
Mam zamiar kupić 6 w Gti, może podpowiecie na co trzeba uważać/spojrzeć przy kupnie 2.0 w dsg ?
Z góry dzięki i pozdrawiam =;
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator
Auto: VW GOLF VII Highline
Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
Localization: CRY

Re: Zakup Mk6 GTI

Post autor: BRUNO55 »

Przy kupnie należy zwrócić uwagę w zasadzie na wszystko. Poczytaj trochę tu vw-zakup-auta/zakup-samochodu-uzywanego-porady-ogolne-t422.html oraz inne tematy na forum dotyczące GTI ( zobaczysz na co ludzie narzekają i z czym maja problemy, czy dane usterki to norma czy sporadyczne przypadki ) a póżniej podaj jakąś ofertę do oceny, podaj swoje wątpliwości wtedy koledzy Ci pomogą.
Obrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
flowayy
Nowicjusz

Ok dzięki za odp :D
Awatar użytkownika
melon84
Aktywny
Auto: Golf 6 GTI
Engine: 2.0 TSI
Localization: Lublin

Post autor: melon84 »

Pierwsza rzecz, na którą trzeba zwrócić uwagę to cierpliwość :)
Żeby znaleźć coś wartego uwagi trzeba niestety trochę się namęczyć.
Ja swojego szukałem na spokojnie pół roku, polski salon, książka serwisowa, faktury napraw i części, przejechałem pół Polski pooglądałem to co mogłem, przejechałem się i wziąłem auto do salonu VW na takie sprawdzenie przed zakupem ( blacharka, mechanika, jazda, podpięcie pod kompa).
Co do problemów to jest kilka charakterystycznych rzeczy czy napraw, które dotykają 6 GTI ale nic strasznego, no może poza nadmiernym zżeraniem oleju.
flowayy
Nowicjusz

No właśnie co z tym olejem ? Dużo tego idzie ? Słyszałem, że dobry olej pomaga trochę.
Awatar użytkownika
melon84
Aktywny
Auto: Golf 6 GTI
Engine: 2.0 TSI
Localization: Lublin

Post autor: melon84 »

U mnie nic się nie dzieje, olej zmieniam co 10000km i kontrolka się nie świeci ( dolewam po ok 5000-7000km troszkę patrząc na poziom z bagnetu). Poczytaj na forach o zżeraniu oleju po 1l na 1000km :0
flowayy
Nowicjusz

Słyszałem właśnie, że 1.8 lubi bardzo olej :/ jestem właśnie ciekawy tego zżerania oleju :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup samochodu”