Wklad do bagaznika

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Nesquik
Nowicjusz
Auto: Golf VI Comfortline
Engine: 1.4 TSI 160KM

Wklad do bagaznika

Post autor: Nesquik »

Witam!

Kupilem sb jakiś miesiąc temu golfa VI 2009 comfortline 1.4 TSI 160km. I potrzebuje malej porady w sprawie wkładu/styropianu do bagażnika. Dokładnie chodzi mi o to co na zdjęciu

Obrazek

Wie ktoś może gdzie takie coś można kupić? Ponieważ oszukałem się na necie jednak nic nie udało mi się znaleźć, znalazłem ale do innego auta. Czy na to jest może jakaś specyficzna nazwa? patrzyłem na styropian, wkład, segregator itp jednak bez żadnych skutków.

Druga sprawa kolo zapasowe, niestety ale auto nie ma kola zapasowego i czy teraz lepiej kupić pełne kolo zapasowe 205/55 R16 + wklad (również tak jak na zdjęciu) czy po prostu dojazdowke?

Dziękuję z góry :)
Awatar użytkownika
shark__
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI 122KM
Localization: Piekary Slaskie

Re: Wklad do bagaznika

Post autor: shark__ »

http://allegro.pl/wypelnienie-bagaznika ... 98122.html

To nie było skomplikowane wyszukiwanie.
Co do koła to moim skromnym zdaniem pełnowymiarowe koło zawsze lepsze od dojazdówki.
Nesquik
Nowicjusz

To akurat udało mi się znaleźć, jednak mi chodzi o to co jest na cały bagażnik, czyli tam gdzie jest gaśnica,kamizelka itp. To tak jak by wypełnienie bagażnika.
Awatar użytkownika
kakaruto
Mieszkaniec
Auto: Golf 6
Engine: CAVD
Localization: Silesia

Post autor: kakaruto »

Podpowiem moje przemyślenia w drugiej kwestii.
Zamiast pełnowymiarowego koła polecam ci koło dojazdowe wraz z dedykowanym "styropianem/wkładem" (bo jest inny - mniejszy, niż pod koło zapasowe pełnowymiarowe).

Mimo, że ja posiadam pełnowymiarowe koło zapasowe i właściwie nigdy nie brakuje mi miejsca w bagażniku to uważam, że warto mieć ciut pojemniejszy bagażnik "na wszelki wypadek" niż pełno wymiarowe koło zapasowe. Bo ten "wszelki wypadek" w przypadku bagażnika może wystąpić częściej niż potrzeba zmiany koła na zapasowe.
My TSI
Nesquik
Nowicjusz

Kolo najwidoczniej zamówię dojazdowe:) W sumie wyjdzie na to samo.. a jednak dojazdowe zajmnie mniej miejsca.

A co do miejsca w bagażniku to jednak dalej mi zależy żeby gdzieś zakupić ten styropian/wkład czy jak się to nazywa. Mozę ktoś wie czy w Volkswagenie da rady takie coś zamówić?
kicha1o1
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 tdi 4motion
Localization: wielkopolskie

Post autor: kicha1o1 »

Witam dołączę się do tematu i , mam sprawę do posiadaczy golfa vi w 4 motion, mógł by mi ktoś wstawić zdjęcia jak wygląda bagażnik pod wykładzina te styropianu i co w nich powinno być bo nie wiem czy wszystko mam i kolo zapasowe, w ogóle jakie powinno być to koło tam r16 dojazdowa? Bo kupiłem i nie posiadam koła zapasowego, i tak z ciekawości czy ktoś wie po co jest ta czarna duża blaszana "rewizja" ? Od spodu nic tam nie ma
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”