Klima serwis

Mycie, czyszczenie, polerowanie lub innego rodzaju odświrlanie naszych samochodów
Regulamin forum
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Zablokowany
kubajestdebest
Nieśmiały
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI
Localization: Katowice

Klima serwis

Post autor: kubajestdebest »

Siema.
Nie znalazłem lepszego tematu a w końcu dotyczy to pielęgnacji naszego auta :)
Jeśli sami dbacie o czystość układu klimatyzacji to jakich środków używacie? (Opis mile widziany)
A jeżeli w jakimś serwisie to byłbym wdzięczny za namiar na śląsku :)
pzdr
k.
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Re: Klima serwis

Post autor: marmi »

Ja nie jeżdżę do serwisu na czyszczenie klimy piankami wstrzykiwanymi do nawiewów...

Raz do roku jadę do znajomych na ozonowanie auta, oraz kupuję środek do czyszczenie klimy nigrina, w puszcze którą stawia sie za fotelem pasażera i włącza klimę na 10 minut i się czyści...
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
jarekbarcaaa
Gadatliwy
Auto: golf 6
Engine: 1.4 tsi 122 km
Localization: rybnik

Post autor: jarekbarcaaa »

ja mam płyn wurtha i CRC którym psikam cały parownik klimatyzacji i potym procesie w kratki nawiewu
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

Post autor: Almighty »

Analogiczny temat już istnieje Klimatyzacja kiedy i jak serwisować- na przyszłość użyj funkcji Szukaj
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.
Zablokowany

Wróć do „Detailing”