[2.0TDI 140 KM HB] Jakie amortyzatory na tył
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- qbadm83
- Nieśmiały
- Auto: Golf Mk6
- Engine: CBAB
- Localization: Warszawa
[2.0TDI 140 KM HB] Jakie amortyzatory na tył
Cześć, zużyły mi się amorki z tyłu przy około 150tys., chociaż przód jeszcze jeździ oryginalny. Wrzuciłem KYB gazowe i niestety ale nie daje się na nich jeździć :/ Są mega twarde, auto amortyzuje właściwie tylko na samej oponie. Oryginał jaki zdjąłem to Monroe a numer OE VW 1K0 513 029 MH, niestety nigdzie nie występuje zamiennik z tym numerem OE. Co polecicie na tył, żeby ładnie pracowało a nie było twarde jak kamien? Z gory dzięki 
##Pozdrawiam
##qbadm83
##qbadm83
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Re: [2.0TDI 140 KM HB] Jakie amortyzatory na tył
Możliwe, że one amortyzuja, tyle ile nowe, fabryczne amortyzowaly. Golf jest raczej twardym autem i teraz dopiero czujesz różnice.