H4 czy H7 w Tiguanie

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
szczypakozy
Nieśmiały

H4 czy H7 w Tiguanie

Post autor: szczypakozy »

WItam
Forum Golfa ale mam pytanie dot.Tiguana a mianowicie czy w lampach przednich światła mijania powinny byc H4 czy H7 tzn. po zakupie(używany) już były H4 ale wszedzie w necie podają że Tiguan 2007-2016 są H7 https://zarowkadoauta.pl/pojazd/volkswa ... 2007-2016/ i pytanie czy ja miałem od początku złe czy tak powinno być .Dodam iż dość często H4 mi się przepalają.Sorry za głupie pytanie
azssms
Forumowicz
Auto: VW Golf 6 GTI
Engine: 2.0 TSI
Localization: Bad Hersfeld

Re: H4 czy H7 w Tiguanie

Post autor: azssms »

Ja mam Tiguana po lifcie i mam żarówki h7
szczypakozy
Nieśmiały

azssms pisze:Ja mam Tiguana po lifcie i mam żarówki h7

Ja mam przed liftem 2009 r nie wiem czy po lifcie zmieniali lampy
Awatar użytkownika
shark__
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI 122KM
Localization: Piekary Slaskie

Post autor: shark__ »

Odpowiedź jest banalna.
Żarówka h4 jest 2 włóknowa ma 3 bolce i daje światło mijania lub drogowe.
Żarówka h7 jest jednowłóknowa ma 2 bolce i daje światło mijania.
Jeśli masz odbłyśnik świateł drogowych w osobnym koszyczku reflektora to napewno masz światło mijania zasilane żarówką h7. Jeśli w jednym kloszu jest drogowe i mijania to powinna być h4
acoustic
Sympatyk
Auto: VW Golf 7 Comf.
Engine: 1.2 TSI 110PS
Localization: slask

Post autor: acoustic »

http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/TIG ... 941/941000

Sprawdziłem wg rocznika 2015, w tym linku możesz sprawdzić każdy rocznik, natomiast w tym co podałem definitywnie jest H7.
szczypakozy
Nieśmiały

shark__ pisze:Odpowiedź jest banalna.
Żarówka h4 jest 2 włóknowa ma 3 bolce i daje światło mijania lub drogowe.
Żarówka h7 jest jednowłóknowa ma 2 bolce i daje światło mijania.
Jeśli masz odbłyśnik świateł drogowych w osobnym koszyczku reflektora to napewno masz światło mijania zasilane żarówką h7. Jeśli w jednym kloszu jest drogowe i mijania to powinna być h4

Ja mam osobno drogowe i osobno mijania(klosz jest podwójny) czyli rozumiem że w obu światłach moge albo piwinny być h7 czyli bez problemu mogę wstawić zamiast spalonej h4 dobrą h7 rozumiem że powinno pasować bo h7 jest chyba nieco większa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”