WItam
Forum Golfa ale mam pytanie dot.Tiguana a mianowicie czy w lampach przednich światła mijania powinny byc H4 czy H7 tzn. po zakupie(używany) już były H4 ale wszedzie w necie podają że Tiguan 2007-2016 są H7 https://zarowkadoauta.pl/pojazd/volkswa ... 2007-2016/ i pytanie czy ja miałem od początku złe czy tak powinno być .Dodam iż dość często H4 mi się przepalają.Sorry za głupie pytanie
H4 czy H7 w Tiguanie
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Re: H4 czy H7 w Tiguanie
Ja mam Tiguana po lifcie i mam żarówki h7
-
szczypakozy
- Nieśmiały
azssms pisze:Ja mam Tiguana po lifcie i mam żarówki h7
Ja mam przed liftem 2009 r nie wiem czy po lifcie zmieniali lampy
- shark__
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Odpowiedź jest banalna.
Żarówka h4 jest 2 włóknowa ma 3 bolce i daje światło mijania lub drogowe.
Żarówka h7 jest jednowłóknowa ma 2 bolce i daje światło mijania.
Jeśli masz odbłyśnik świateł drogowych w osobnym koszyczku reflektora to napewno masz światło mijania zasilane żarówką h7. Jeśli w jednym kloszu jest drogowe i mijania to powinna być h4
Jeśli masz odbłyśnik świateł drogowych w osobnym koszyczku reflektora to napewno masz światło mijania zasilane żarówką h7. Jeśli w jednym kloszu jest drogowe i mijania to powinna być h4
-
acoustic
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 Comf.
- Engine: 1.2 TSI 110PS
- Localization: slask
http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/TIG ... 941/941000
Sprawdziłem wg rocznika 2015, w tym linku możesz sprawdzić każdy rocznik, natomiast w tym co podałem definitywnie jest H7.
Sprawdziłem wg rocznika 2015, w tym linku możesz sprawdzić każdy rocznik, natomiast w tym co podałem definitywnie jest H7.
-
szczypakozy
- Nieśmiały
shark__ pisze:Odpowiedź jest banalna.
Ja mam osobno drogowe i osobno mijania(klosz jest podwójny) czyli rozumiem że w obu światłach moge albo piwinny być h7 czyli bez problemu mogę wstawić zamiast spalonej h4 dobrą h7 rozumiem że powinno pasować bo h7 jest chyba nieco większa