Szarpanie, DSG 7 - biegowa

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
dmader
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI - 122 KM
Localization: Lubin

Szarpanie, DSG 7 - biegowa

Post autor: dmader »

Witam

Mam Golfa 6 z 2010 roku ze skrzynią DSG 7 biegową i silnikiem 1.4 TSI. Przebieg 130 000 km. Od jakiegoś czasu w okolicach 1 - 2 biegu można odczuć szarpanie, drganie. Przy jeździe dynamicznej nie czuć tego tak bardzo, zaś dodając delikatnie gazu szarpie mocniej. Przy wyższych biegach mam wrażenie tak jakby się ślizgał, zmiana biegów jest dłuższa niż dawniej.
Przy zimnym silniku jest prawie dobrze, sytuacja się pogarsza przy ciepłym silniku.

Mam dwa pytania:
- co się zepsuło?
- i gdzie w okolicach Lubina jest dobry warsztat aby to naprawić np. Wrocław?

Dziękuję za info.
dmader
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI - 122 KM
Localization: Lubin

Re: Szarpanie, DSG 7 - biegowa

Post autor: dmader »

Panowie słyszałem dobre opinie o Panu Marku Chłopowcu z Bytomi Odrzańskiego, czy ktoś coś słyszał o nim?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ napędowy i skrzynia biegów”