Czujnik Temperatury Oleju Sportsvan 1.6 TDI silnik CXXB

Moderator: flo

Regulamin forum
Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
  • Benzyna – jeżeli wątek dotyczy benzyniaków
  • Diesel – jeżeli wątek dotyczy ropniaków
  • LPG – jeżeli wątek dotyczy aut zagazowanych
  • All – dla wątków, w których rodzaj paliwa nie jest istotny.
ODPOWIEDZ
fiucioo
Nowicjusz
Auto: VW Golf Sportsvan
Engine: 1.6 TDI 110KM
Localization: Łódź

Czujnik Temperatury Oleju Sportsvan 1.6 TDI silnik CXXB

Post autor: fiucioo »

Witam,

Potrzebuje pomocy gdzie dokładnie szukać czujnika temperatury oleju w Sportsvan 1.6 TDI 110KM Silnik typu CXXB
Przeszukiwałem ETKE i nie mogę znaleźć miejsca położenia tego czujnika, a potrzebuje go namierzyć aby sprawdzić jego oznaczenie (nr fabryczny) i zamówić odpowiedni NOWY.

Z góry dzieki za pomoc.
Maciek
Forumowicz
Auto: VW Golf 6
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Re: Czujnik Temperatury Oleju Sportsvan 1.6 TDI silnik CXXB

Post autor: Maciek »

Czy nie jest on w misce olejowej umiejscowiony? ;)
Awatar użytkownika
tberent
Banned
Auto: VW Golf 6
Engine: CBCD
Localization: Lodzkie

Re: Czujnik Temperatury Oleju Sportsvan 1.6 TDI silnik CXXB

Post autor: tberent »

Czujnik ciśnienia i poziomu oleju jest w misce . Szczerze to nie słyszałem żeby padł. Sprawdź kable idące do niego bo coś mogło je podezreć

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechanika”