Cześć, zauważyłem właśnie, że gdy otwieram sam bagażnik (środkowy przycisk na kluczyku) to po otwarciu (fizycznym) klapy bagażnika i zamknięciu - samochód nie zamyka go automatycznie centralnym zamkiem.
Oczywiście centralny zamek działa, bo gdy otwieram cały samochód to otwierają się wszystkie drzwi + bagażnik, a jak zamykam to zamykają się wszystkie drzwi + bagażnik. Tylko w przypadku otwarcia samego bagażnika - ten nie zamyka się automatycznie. Z tego co kojarzę to wcześniej się zamykał.
Miał ktoś z Was taki problem i wie gdzie leży przyczyna? Skan VCDS'em całego samochodu - brak jakichkolwiek błędów.
Klapa bagażnika nie rygluje się automatycznie
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: 1.6 MPI CHGA 102KM
- shark__
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Re: Klapa bagażnika nie rygluje się automatycznie
Trochę chaotycznie opisałeś kiedy się bagażnik nie zamyka.
Fizyczne zatrzaśnięcie klapy nie powoduje ryglowania zamka, bo gdybyś zostawił w bagażniku kluczyk to powiedzmy że miałbyś problem.
Szczerze mówiąc nigdy nie używałem z pilota otwieranie samego bagażnika ... bo po co?
Fizyczne zatrzaśnięcie klapy nie powoduje ryglowania zamka, bo gdybyś zostawił w bagażniku kluczyk to powiedzmy że miałbyś problem.
Szczerze mówiąc nigdy nie używałem z pilota otwieranie samego bagażnika ... bo po co?
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
Fizyczne zatrzaśnięcie klapy nie powoduje ryglowania zamka
Dałbym sobie rękę uciąć, że gdy otworzymy bagażnik środkowym przyciskiem na kluczyku - ten po otwarciu (fizycznym) i zamknięciu (fizycznym) sam się zarygluje. Problemem jest to że się nie rygluje - a ryglował się wcześniej.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Z Twojego wpisu nie umiem jednoznacznie wyczytać czy operację otwarcia klapy bagażnika robisz przy zamkniętym samochodzie. Jeżeli nie, to spróbuj w ten sposób a przy zamknięciu klapy bagażnika "rygluje" również bagażnik i potwierdza to alarmem - tak przy najmniej działa u mnie.
My TSI
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
Tak, operacja otwarcia klapy kluczykiem jest robiona przy zamkniętym samochodzie.
Czyli dobrego miałem czuja że wcześniej to działało
Czyli dobrego miałem czuja że wcześniej to działało
Cześć.
Czy udało Ci się rozwiązać problem z bagażnikiem? U mnie jest dokładnie tak samo. Otwieram bagażnik środkowym klawiszem na pilocie, po zamknięciu bagażnika nie rygluje się a na pewno tak było. Będą sprawdzał opcje VCDS ale może masz już gotowe rozwiązanie.
Czy udało Ci się rozwiązać problem z bagażnikiem? U mnie jest dokładnie tak samo. Otwieram bagażnik środkowym klawiszem na pilocie, po zamknięciu bagażnika nie rygluje się a na pewno tak było. Będą sprawdzał opcje VCDS ale może masz już gotowe rozwiązanie.