Silnik nie odpala, komunikat ESP Error
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- gonzales
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Wroclaw
Silnik nie odpala, komunikat ESP Error
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i mam problem. Po włożeniu kluczyka i przekręceniu na zapłon wyskoczył mi komunikat "ESP error" zignorowałem go i chciałem odpalić silniki zaczęło dziwnie strzelać, zegary i kontrolki mrygały i nie chciał uruchomić silnika!!!!
Proszę o szybką pomoc jutro musze jechać do warszawy i z powrotem! 
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4 tsi 122 km
- Localization: rybnik
Re: Silnik nie odpala, komunikat ESP Error
komputer komputer trza podpiać
- gonzales
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Wroclaw
Ufff!;) Po problemie! Nie trzeba było podłączać komputera. Usterka była bardzo błaha a mianowicie rozładowany akumulator znaczy się za słaby do rozruchu bo radio i elektryka działała co mnie wprowadziło trochę w błąd tak jak komunikat "ESP error", który nie wiem co ma wspólnego do słabego akumulatora!:) Dzięki za pomoc!
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
gonzales pisze:Ufff!;) ...tak jak komunikat "ESP error", który nie wiem co ma wspólnego do słabego akumulatora!:)
ma i to duzo
mam dokladnie to samo w sluzbowym hyundaiu w ktorym po zapaleniu auta wywala ESP na desce dosc czesto i wlasnie jest to zwiazane z niskim napieciem - tak twierdzi serwis.
-
Marcin
- Nieśmiały
- Auto: MK6 R-Line Pakiet
- Engine: 1.6 TDI CAYC
- Localization: Gdynia
Witam Panowie. Pytanie dotyczy 1.6 TDI 105km, testowany do ewentualnego zakupu. Po odpaleniu nie gaśnie kontrolka ESP i bodajże kontroli trakcji, gaśnie dopiero po przejechaniu dosłownie 50-100metrów i nie zapala się ponownie.
Po przejechaniu się odstawiłem auto i odpaliłem po jakimś czasie, sytuacja się powtórzyła. Czy może być to kwestia aku? W tym egz. jest słaby, zapala z trudem. Nie mam w tej chwili możliwości podpięcia go pod kompa.
Po przejechaniu się odstawiłem auto i odpaliłem po jakimś czasie, sytuacja się powtórzyła. Czy może być to kwestia aku? W tym egz. jest słaby, zapala z trudem. Nie mam w tej chwili możliwości podpięcia go pod kompa.

-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
oczywiscie ze jest to kwestia aku.Po odlaczeniu aku mam taka sama sytucje.
-
Marcin
- Nieśmiały
- Auto: MK6 R-Line Pakiet
- Engine: 1.6 TDI CAYC
- Localization: Gdynia
azssms pisze:oczywiscie ze jest to kwestia aku.Po odlaczeniu aku mam taka sama sytucje.
Tak mi to wyglądało. Dzięki za opinię

-
zyga011
- Nowicjusz
- Auto: volkswagen Golf VI P
- Engine: 1 6 TDi
- Localization: lubelskie
Witam,
w moim golf VI 1,6 TDi to samo. Błąd ESP i wariujące kontrolki. Oczywiscie nie odpala. Ale wczoraj bawiłem się w ustawieniach radia telefonu i mam nadzieję, że to tylko rozładowany aku. Ładuję go. Napiszę jak się zakończyło.
Tak na szczęście był to tylko rozładowany AKU. Swoją droga pierwszy raz widziałem takie dziwadła-komunikaty.
Pzdr
w moim golf VI 1,6 TDi to samo. Błąd ESP i wariujące kontrolki. Oczywiscie nie odpala. Ale wczoraj bawiłem się w ustawieniach radia telefonu i mam nadzieję, że to tylko rozładowany aku. Ładuję go. Napiszę jak się zakończyło.
Tak na szczęście był to tylko rozładowany AKU. Swoją droga pierwszy raz widziałem takie dziwadła-komunikaty.
Pzdr