Mam pytanko, mial ktos z was problemy z maglownica w golfie 1.4 tsi?
Dwa dni temu zauwazylem ze na zimnym, przy machaniu lewo-prawo stuka dosc glosno z okolicy przekladni, potem po nagrzaniu stuki praktycznie znikaja.
Dzis auto trafilo do ASO, diagnoza stuki pochodza z maglownicy, cena mnie zabila wiec szukalem kogos od regeneracji. Zadzwonilem do takiej osoby i po krotkiej gadce oznajmil ze cos mu sie niechce wierzyc ze to wina przekladni. Jutro mam wstawic auto na sprawdzenie i zobaczymy co wynajdzie.
Ktos z was mial podobny problem?
Stuki z przekladni kierowniczej
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
tomvideo
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.2 TSI 105KM
- Localization: Plock
Re: Stuki z przekladni kierowniczej
Witam
Miałem podobny problem (takie same obiawy) jak ty tylko w innym aucie .Całe grono "fachofców" specjalistów oraz diagnstów stwierdzało -"tak ,tak to maglownica ' tu wszędzie jest ok .Jaździłem tak z 3 mc.
Już byłem ustawiony na regeneracje w łodzi ,ale jeszcze odwiedziłem jednego i okazało się, że to końcówka stabilizatora za kilka zł . a bym wydał w błoto z 1500zł
Miałem podobny problem (takie same obiawy) jak ty tylko w innym aucie .Całe grono "fachofców" specjalistów oraz diagnstów stwierdzało -"tak ,tak to maglownica ' tu wszędzie jest ok .Jaździłem tak z 3 mc.
Już byłem ustawiony na regeneracje w łodzi ,ale jeszcze odwiedziłem jednego i okazało się, że to końcówka stabilizatora za kilka zł . a bym wydał w błoto z 1500zł
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
Mam cicha nadzieje ze wlasnie tak bedzie.
- Zbyni0o
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI Plus
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Reda
Ja miałem w poprzednim aucie podobny problem mechanicy twierdzili ze to stuki z przekladni a tym czasem to był luźny wahacz prawego koła ponieważ gwinty były aluminiowe i szybko sie wyrabiały wiec wahacz dostawał luz. 

- arturro
- Gadatliwy
Auto wrocilo z warsztatu. Stuki faktycznie pochodzily z przekladni ktora "zlapala" luz. Okazalo sie jednak ze ten luz mozna regulowac za pomoca jakis srub. Przez telefon dostalem info ze nie skrecali do konca i zebym przyjechal i ocenil. Bylo ciszej ale nie idealnie, auto znowu na warsztat, kilka minut mocowania sie pod autem i stuki zniknely.
Zobaczymy czy na zawsze, mam nadzieje ze tak.
Wazne ze ta usluga kosztowala 116 razy mniej od nowej przekladni
Zobaczymy czy na zawsze, mam nadzieje ze tak.
Wazne ze ta usluga kosztowala 116 razy mniej od nowej przekladni
- arturro
- Gadatliwy
Przekladnia na zimnym dalej stuka, ciszej ale jednak.
Jutro ponownie jade na skrecanie srub.
Jutro ponownie jade na skrecanie srub.