Zmiana kierownicy

Tuning optyczny - czyli wewnętrzne i zewnętrzne zmiany wizualne naszych samochodów.

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
matt99
Niemowa
Auto: Golf VI Plus
Engine: 2.0 TDI
Localization: malopolska

Zmiana kierownicy

Post autor: matt99 »

Witam.
Niedawno zakupiłem Golfa VI Plusa niestety jest on z plastikową kierownicą, a chciałbym mieć oryginalnie obszytą skórą. Na alledrogo znalazłem taką, która by mnie interesowała i tu pojawia się moje pytanie: czy spód kierownicy, tzn. mocowanie do kolumny jest takie samo w wersji skórzanej jak w plastikowej i czy w warunkach domowych dam radę to sam zrobić? Dodam jeszcze że chodzi o kierownicę bez sterowania radiem i komputerem pokładowym.
Arek_VI
VIP
Auto: Golf VI
Engine: TSI 122
Localization: Wroclaw

Re: Zmiana kierownicy

Post autor: Arek_VI »

Mocowania są takie same bez względu na rodzaj kierownicy. Śmiało zmieniaj.
Awatar użytkownika
shark__
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI 122KM
Localization: Piekary Slaskie

Re: Zmiana kierownicy

Post autor: shark__ »

problem zaczyna się gdy zaczniesz myśleć o airbagu, nie każdy da się przełożyć z kierownicy do kierownicy, oraz sama kwestia odpięcia poduszki od systemu.

Na forum jest wątek o obszywaniu kierownicy są fotki poglądowe ....poszukaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning optyczny”