Witam.
Niedawno zakupiłem Golfa VI Plusa niestety jest on z plastikową kierownicą, a chciałbym mieć oryginalnie obszytą skórą. Na alledrogo znalazłem taką, która by mnie interesowała i tu pojawia się moje pytanie: czy spód kierownicy, tzn. mocowanie do kolumny jest takie samo w wersji skórzanej jak w plastikowej i czy w warunkach domowych dam radę to sam zrobić? Dodam jeszcze że chodzi o kierownicę bez sterowania radiem i komputerem pokładowym.
Zmiana kierownicy
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Re: Zmiana kierownicy
Mocowania są takie same bez względu na rodzaj kierownicy. Śmiało zmieniaj.
- shark__
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Re: Zmiana kierownicy
problem zaczyna się gdy zaczniesz myśleć o airbagu, nie każdy da się przełożyć z kierownicy do kierownicy, oraz sama kwestia odpięcia poduszki od systemu.
Na forum jest wątek o obszywaniu kierownicy są fotki poglądowe ....poszukaj
Na forum jest wątek o obszywaniu kierownicy są fotki poglądowe ....poszukaj