Moderator: flo

swietlik pisze:Witam mam pytanie jak uruchomić tempomat <ciach>
Wojtass pisze:swietlik pisze:Witam mam pytanie jak uruchomić tempomat <ciach>
Rozumiem, że prościej spytać na forum, niż poświęcić chwilę na zerknięcie do instrukcji obsługi (strona 247 i kolejne), ale z książką w ręku opanujesz całe to "ustrojstwo" w 5..10 minut.

marcinde pisze:Wojtass pisze:swietlik pisze:Witam mam pytanie jak uruchomić tempomat <ciach>
Rozumiem, że prościej spytać na forum, niż poświęcić chwilę na zerknięcie do instrukcji obsługi (strona 247 i kolejne), ale z książką w ręku opanujesz całe to "ustrojstwo" w 5..10 minut.
swietlik pisze:No jak by nie było to forum od tego jest a nie tylko do pierdół jak niektórzy sobie piszą jak samochód niby umył i tp.
arturro pisze:swietlik pisze:No jak by nie było to forum od tego jest a nie tylko do pierdół jak niektórzy sobie piszą jak samochód niby umył i tp.
... lub ze nakleil jakies emblematy
bartek pisze:Żeby włączyć tempomat wciskasz na kierownicy przycisk oznaczony ikona licznika 0/1 w miejscu licznika przebiegu dziennego pojawia sie wpis tempomatu, teraz przyspieszasz do żądanej predkości i wciskasz SET ustawiona prędkość pojawi sie miedzy zegarami i będzie się świecić zielona kontrolka na desce. Jeśli chcesz przyspieszyć przciskasz + jeśli zwolnić -.Pomiędzy tymi klawiszmi masz przycisk cln, jeżeli go wciśniesz to ustawienia tempomatu zostana zresetowane. Jeżeli dotkniesz hamulca tempomat automatycznie się wyłączy możesz go uruchomić z takimi samymi ustawieniami przyciskając RES. Mam nadzieję, że pomogłem.
arturro pisze:swietlik pisze:No jak by nie było to forum od tego jest a nie tylko do pierdół jak niektórzy sobie piszą jak samochód niby umył i tp.
... lub ze nakleil jakies emblematy
kamill pisze:Koniec off top'a.
swietlik pisze:kamill pisze:Koniec off top'a.
Dokładnie popieram, normalna Polska rzeczywistość jak komuś dojebać i to bez powodu.
bartek pisze:Nie zakładam nowego wątku, bo pytanie też o tempomat. Czy jest możliwość ustawienia tak, żeby dodawać i odejmować prędkość co 1km/h. W Tiguanie tak mam a w Golfie 7 dodaje co 10km/h. Jadąc na tempo w wiekszym ruchu jest to niewygodne. Napiszcie czy wszyscy tak macie w siódemkach?