Wymiana żarówki stopu lampa tylna
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
pedros83
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI 110 KM
- Localization: Warszawa
Wymiana żarówki stopu lampa tylna
Witajcie, wczoraj na pulpicie wyskoczyła informacja na temat spalonej żarówki stopu - prawy tył. Myślę, rzecz banalna zaraz od ręki to zrobię. Ku mojemu zdziwieniu, nie ma dostępu do żarówek. Odchyliłem tylną tapicerkę i widzę tylko podłączoną kostkę, ale bez dostępu do żarówek. Czy trzeba wykręcać całą lampę? Widzę tylko plastik na sprężynce, który zapewne trzyma całą lampę.
Re: Wymiana żarówki stopu lampa tylna
Cała lampę musisz zdjąć. Są na dwóch srubach.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-
pedros83
- Sympatyk
nie widziałem żadnych śrub, jedynie od strony zewnętrznej na lampie w plastiku są 2 dziury, ale w nich żadnych łebków od śrub
-
pedros83
- Sympatyk
u mnie od strony wewnętrznej jest jeszcze taki kawałek plastiku, który otoczony jest sprężynką - to trzeba odkręcić?
-
pedros83
- Sympatyk
jestem jakiś ciemny
nadal nie wiem jak się zabrać za wymianę żarówki
żadnych śrub nie widzę..
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Chcesz wymienić żarówkę stopu czyli lampa w blotniku, nie wiem dlaczego koledzy pdaja informacje o lampie w klapie
. Lampę musisz wyjąć ,a żeby to zrobić musisz odkręcić ten biały plastik ze sprezynka. Lampę wystarczy umiejetnie pociągnąć do siebie, po zewnetrznej stronie sa dwa kuliste kolki jest juz twoja a kostkę wcześniej odpinasz lub po wyjęciu nie pamiętam dokładnie. Po wyjęciu lampy na zatrzask trzyma się cały wkład z wszystkimi żarówkami, wymienisz uszkodzona i tyle. Powodzenia
-
pedros83
- Sympatyk
Wszystkim dzięki wielkie za pomoc, wcześniej miałem fiuta (Fiata Brava) i to tak porypane nie było 
Żarówkę wymieniłem, prosta sprawa teraz się okazuje
żarówka W16W
Żarówkę wymieniłem, prosta sprawa teraz się okazuje