demontaz tylniej kratki nawiewu

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
rockmachine
Sympatyk
Auto: VW golf VI
Engine: 1.4 TSI
Localization: dolnoslaskie

demontaz tylniej kratki nawiewu

Post autor: rockmachine »

Jak bezinwazyjnie zdemontowac tylnia kratke nawiewu dyndzel od ukierunkowywania struminia powietrza odpadl wyglada na to ze tylko odpadla i da sie zlozyc tylko zeby sie dalo trzeba rozlozyc ;]?
arthur7374
Aktywny
Auto: VW Golf 7 variant
Engine: DADA
Localization: Bruxelles

Re: demontaz tylniej kratki nawiewu

Post autor: arthur7374 »

rockmachine jak ogarnąłeś demontaż tylnej kratki .Czeka mnie wymiana lub reanimacja.Mam taki sam problem.
rockmachine
Sympatyk
Auto: VW golf VI
Engine: 1.4 TSI
Localization: dolnoslaskie

Post autor: rockmachine »

Kurcze juz w sumie nie pamietam ale poszlo dosyc latwo hehe mysle ze trzeba zaczac od wyjecia uchwytow na butelki (elementy te są Made in Poland :)) nastepnie jest dostep do jakis srubek .... poszlo dosyc latwo nic nie połamałem ani nie uszkodziłem.
arthur7374
Aktywny

rockmachine wymieniłeś cały moduł czy tylko samą kratkę (dyszę)?Nie wiesz czy da się zamienić ten suwak? Mam moduł w PL.A brat nie potrafi mi wytłumaczyć.
norbkuc
Sympatyk
Auto: VW Golf 6 Variant
Engine: 1.6 TDI 105KM
Localization: Warszawa

Post autor: norbkuc »

Odświeżam .... U mnie złamał się element odpowiadający za zmianę kierunku nawiewu- czy ten plastik da się z przedniegu nawiewu wykorzystać ? Na alle... Jest ich więcej poprostu
arthur7374
Aktywny

norbkuc niestety nie da się go wykorzystać jest za duży. Sprawdź czy na pewno się złamał ,tam jest takie ala cięgło (przegóp) w kliknięte w ten suwak od zmiany nawiewu.U mnie po prostu się wyczepiło i wpadło do środka nawiewu. Odkurzaczem i cienką rurką je odessałem. A później była kwestia jego założenia, nie obyło się bez demontażu nawiewu.I jeszcze kupiłem panel od golfa MK6 gti z 2009r nie pasował nie stety :banghead: Ja mam varianta z 2011.Pisz jak coś :pub:
norbkuc
Sympatyk

Był już złamany ten przegub, ze 2 lata to działało, teraz go nie ma. Muszę wiec podesłać go i wymienić dzięki za info
arthur7374
Aktywny

Mnie też to irytowało .W ASO cały panel kratek tylnego tunelu coś ponad 250 PLN .O ile dobrze pamiętam.Sprzedawany jako całość .I to wszystko dla małego suwaka :despair: Ręce opadają.
Awatar użytkownika
puceek
Aktywny
Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
Engine: 2.0 TFSI
Localization: dkl

Post autor: puceek »

Cześć,
odświeżę, bo ostatecznie nie padły żadne konkrety.

Jest mi w stanie ktoś podpowiedzieć jak zdemontować kratki nawiewu? Mam je połamane i chciałbym wymienić. Z góry dzięki!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ryba113
VIP
Auto: VW Golf 6 Bifuel
Engine: BGU 1.6 74 kW
Localization: CT NO EL

Post autor: ryba113 »

Awatar użytkownika
puceek
Aktywny

Dziekuje Ryba! Z rysunku wynika, ze po demontazu uchwytu na kubki powinien wyjsc caly panel/obudowa, pod ktora kryja sie kratki. Bede kombinowal i dam znac :).
norbkuc
Sympatyk

znalazłem na aliexpress

-- 03 gru 2016, 23:47 --

norbkuc pisze:znalazłem na aliexpress
same kratki
Awatar użytkownika
puceek
Aktywny

dzięki bardzo.

A powiedzcie mi Panowie, jak to jest z tym ali - czy taka kratka to będzie ori wyrób VW, pochodzący z jakichś nadwyżek magazynowych czy coś w tym rodzaju czy może typowa podróba tylko z logo VW?

To samo pytanie tyczy się np. breloczków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”