demontaz tylniej kratki nawiewu
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
rockmachine
- Sympatyk
- Auto: VW golf VI
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: dolnoslaskie
demontaz tylniej kratki nawiewu
Jak bezinwazyjnie zdemontowac tylnia kratke nawiewu dyndzel od ukierunkowywania struminia powietrza odpadl wyglada na to ze tylko odpadla i da sie zlozyc tylko zeby sie dalo trzeba rozlozyc ;]?
-
arthur7374
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7 variant
- Engine: DADA
- Localization: Bruxelles
Re: demontaz tylniej kratki nawiewu
rockmachine jak ogarnąłeś demontaż tylnej kratki .Czeka mnie wymiana lub reanimacja.Mam taki sam problem.
-
rockmachine
- Sympatyk
- Auto: VW golf VI
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: dolnoslaskie
Kurcze juz w sumie nie pamietam ale poszlo dosyc latwo hehe mysle ze trzeba zaczac od wyjecia uchwytow na butelki (elementy te są Made in Poland
) nastepnie jest dostep do jakis srubek .... poszlo dosyc latwo nic nie połamałem ani nie uszkodziłem.
-
arthur7374
- Aktywny
rockmachine wymieniłeś cały moduł czy tylko samą kratkę (dyszę)?Nie wiesz czy da się zamienić ten suwak? Mam moduł w PL.A brat nie potrafi mi wytłumaczyć.
-
norbkuc
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI 105KM
- Localization: Warszawa
Odświeżam .... U mnie złamał się element odpowiadający za zmianę kierunku nawiewu- czy ten plastik da się z przedniegu nawiewu wykorzystać ? Na alle... Jest ich więcej poprostu
-
arthur7374
- Aktywny
norbkuc niestety nie da się go wykorzystać jest za duży. Sprawdź czy na pewno się złamał ,tam jest takie ala cięgło (przegóp) w kliknięte w ten suwak od zmiany nawiewu.U mnie po prostu się wyczepiło i wpadło do środka nawiewu. Odkurzaczem i cienką rurką je odessałem. A później była kwestia jego założenia, nie obyło się bez demontażu nawiewu.I jeszcze kupiłem panel od golfa MK6 gti z 2009r nie pasował nie stety
Ja mam varianta z 2011.Pisz jak coś 
Ja mam varianta z 2011.Pisz jak coś 
-
norbkuc
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI 105KM
- Localization: Warszawa
Był już złamany ten przegub, ze 2 lata to działało, teraz go nie ma. Muszę wiec podesłać go i wymienić dzięki za info
-
arthur7374
- Aktywny
Mnie też to irytowało .W ASO cały panel kratek tylnego tunelu coś ponad 250 PLN .O ile dobrze pamiętam.Sprzedawany jako całość .I to wszystko dla małego suwaka
Ręce opadają.
Ręce opadają.- puceek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
- Engine: 2.0 TFSI
- Localization: dkl
Cześć,
odświeżę, bo ostatecznie nie padły żadne konkrety.
Jest mi w stanie ktoś podpowiedzieć jak zdemontować kratki nawiewu? Mam je połamane i chciałbym wymienić. Z góry dzięki!
odświeżę, bo ostatecznie nie padły żadne konkrety.
Jest mi w stanie ktoś podpowiedzieć jak zdemontować kratki nawiewu? Mam je połamane i chciałbym wymienić. Z góry dzięki!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- puceek
- Aktywny
Dziekuje Ryba! Z rysunku wynika, ze po demontazu uchwytu na kubki powinien wyjsc caly panel/obudowa, pod ktora kryja sie kratki. Bede kombinowal i dam znac
.
- puceek
- Aktywny
dzięki bardzo.
A powiedzcie mi Panowie, jak to jest z tym ali - czy taka kratka to będzie ori wyrób VW, pochodzący z jakichś nadwyżek magazynowych czy coś w tym rodzaju czy może typowa podróba tylko z logo VW?
To samo pytanie tyczy się np. breloczków...
A powiedzcie mi Panowie, jak to jest z tym ali - czy taka kratka to będzie ori wyrób VW, pochodzący z jakichś nadwyżek magazynowych czy coś w tym rodzaju czy może typowa podróba tylko z logo VW?
To samo pytanie tyczy się np. breloczków...