Problem z fabryczną instalacją LPG. Początkowo kontrolka CHECK ( powodem lejące wtryskiwacze lpg ) udało się wymienić w serwisie Landi Renzo ( kontrolka zgaszona ). Krótko potem wyrzuca z gazu na Pb w trakcie jazdy ( coraz częściej i częściej, aktualnie po odpaleniu i chwili jazdy przełącza na lpg ale po 5 min. wraca na Pb ). Wymieniłem mapsensor ( tak sugerował gazownik z Landi) - nic nie dało.
Macie jakieś doświadczenia?
Serwis LPG rozkłada ręce - brak dostępu do kompa
Zastanawiam się nad wymianą reduktora... jednak wymiana w serwisie ASO to kosmos!!! nie jestem pewien czy po wymianie przez gazownika konieczna jest regulacja przez kompa?
BIFUEL fabryczne LPG
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: BIFUEL fabryczne LPG
Może masz coś z instalacją elektryczną tzn. u mnie nie stykała masa i się przełączał na PB95.
Ogólnie jak reduktor się kończy to np. więcej pali bo np. się membrana przycina, jak listwa wtryskowa się kończy to przy dużym obciążeniu przełącza na gaz ( tak miąłem kiedyś w hondzie accord że do 160 km/h jechała na gazie a później przełączała na benzynę, wymieniłem listwę wtryskową i była gitara ).
Ogólnie jak reduktor się kończy to np. więcej pali bo np. się membrana przycina, jak listwa wtryskowa się kończy to przy dużym obciążeniu przełącza na gaz ( tak miąłem kiedyś w hondzie accord że do 160 km/h jechała na gazie a później przełączała na benzynę, wymieniłem listwę wtryskową i była gitara ).
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Wymień cewke elektrozaworu przy butli.
-
Iceman
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.6 Bifuel
- Localization: Poznan
Dzięki za sugestie.
Wygląda na to, że się naprawiło
Kilka dni po wymianie mapsensora nastąpiło cudowne uzdrowienie instalacji.
Obserwuję...
Wygląda na to, że się naprawiło
Kilka dni po wymianie mapsensora nastąpiło cudowne uzdrowienie instalacji.
Obserwuję...