XenosagaII pisze:Są moduły dla 1.5 z końcówka H
One obsługują tylko PLA 1.5, czy może 1.5 oraz 2.0?
Moderator: BRUNO55
XenosagaII pisze:Są moduły dla 1.5 z końcówka H
ikell pisze:XenosagaII pisze:Są moduły dla 1.5 z końcówka H
One obsługują tylko PLA 1.5, czy może 1.5 oraz 2.0?
ikell pisze:Xeno posiadasz może schemat połączenia tych dwóch dodatkowych czujników w tylnym zderzaku?
Arek_VI pisze:Poszperałem w ETCE i wszystko wskazuje, że w przypadku PLA (1.5 i 2.0) połączenia czujników idą bezpośrednio do wtyczek 12 pin przy sterowniku. Ne ma żadnych "przejściowych" wtyczek 8 pin jak w przypadku PDC. Producent "ułatwił" sobie montaż oraz koszty produkcji i wiązki zderzaków idą bezpośrednio do modułu. W przypadku demontażu zderzaka trzeba wypiąć każdą z wtyczek czujników i zaczepy wiązki aby oddzielić zderzak od nadwozia.
Arek_VI pisze:W przypadku modernizacji do PLA 1.5 lub 2.0 trzeba albo pozbyć się pośrednich wtyczek 8 pin i dołożyć przewody albo pociągnąć równolegle do starej wiązki przewody do wtyczek 12-pin w sterowniku.
Arek_VI pisze:Wtyczki 12-pinowe to 8E0972112A i 8E0972112B (różnią się kolorami).
Arek_VI pisze:Obawiam się więc Xeno, że czeka Ciebie kolejny demontaż podszybia aby się wpiąć z czujnikami do sterownika.
ikell pisze:Dokładnie zrób tak jak piszesz, ta 2 pinowa kostka w zupełności wystarczy. A swoją drogą dzięki że dzielisz się z nami takimi zagwostkami, dzięki temu od razu sobie dodam taką kostkę do listy zakupów.
XenosagaII pisze:
Nie wiem czemu podałeś numery tych wtyczek które wchodzą do modułu. Miałem na myśli wtyczkę męską i damską z gumkami izolującymi która będzie w zderzaku tylnym.
Arek_VI pisze:Poszperałem w ETCE i wszystko wskazuje, że w przypadku PLA (1.5 i 2.0) połączenia czujników idą bezpośrednio do wtyczek 12 pin przy sterowniku. Ne ma żadnych "przejściowych" wtyczek 8 pin jak w przypadku PDC.
ikell pisze:Sprawdziłem jeszcze raz i jeżeli chodzi o golfa z PLA 1.5 (6 czujników przód i 4 tył) to przewody od tylnych czujników przechodzą przez kostkę 8-pin, to co mówisz o wtyczce 10pin, to masz na myśli golfa cabrio z PLA 2.0?
jmf pisze:Hm, czy możecie napisać jakieś podsumowanie kwestii wiązek i wtyczek?
Interesuje mnie co trzeba dołożyć/zrobić, żeby w samochodzie z PLA 1.5 podłączyć dodatkowe dwa tylne czujniki PLA...
XenosagaII pisze: Poszperałem w swojej wiązce i znalazłem wtyczkę męska i damską uszczelnianą.
Kostka męska: 1J0 973 802
Kostka damska: 1K0 973 702
Piny damskie: 000 979 025 E
Piny męskie: 000 979 020 E
czarne gumy uszczelniające (tuleje): 1J0 906 102
Ten zestaw spokojnie zda egzaminkolorem wtyczki niema co się przejmować.
Opis pinów i wtyczek również w dziale poświęconym "Piny i wtyczki"
ikell pisze:Chodzi Ci o takie gumki (uszczelki) http://allegro.pl/listing/user.php?string=uszczelka&us_id=12618656
Arek_VI pisze:Niebieskie superseal mogą być odpowiednie.
XenosagaII pisze:ikell pisze:Chodzi Ci o takie gumki (uszczelki) http://allegro.pl/listing/user.php?string=uszczelka&us_id=12618656
To są zaślepki.
XenosagaII pisze:Mam kolejny problem.
1. Do park assist 2.0 trzeba robić adaptacje obwodu koła aby dobrze parkował moj kabel tego nie zakoduje.
2. mój moduł L nie da rady zakodować kablem 11.3 jaki posiadam. Musze mieć minimum 11.11
3. Gdzie zdobyć nowy kabel ?