Aktualizacja Can Gateway

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
ShadoV
Nieśmiały
Auto: Golf VI Plus
Engine: 1.6 TDI
Localization: Rybnik

Aktualizacja Can Gateway

Post autor: ShadoV »

Witam.
Posiadam w swoim golfie Can Gateway 1k0 907 530 AA. Zastanawiałem się nad wymianą na jakiś nowszy, ale ostatnio natknołem się na ruskim forum że niektóre Gateway można Flashować, aktualizować do nowszych...
Orientuje się ktoś czy tego 1k0 907 530 AA można flashować, jeśli tak to na jaki?
Bo na tam tym forum pisało że można do 1k0 907 530 AD.
Awatar użytkownika
jezutkp
Aktywny
Auto: B8
Engine: CRLB+
Localization: Olkusz

Re: Aktualizacja Can Gateway

Post autor: jezutkp »

Owszem ma to sens ale w przypadku kiedy masz gateway z serii 7N0... i najlepiej z min z sw1620 wtedy da sie je aktualizować bezpiecznie do odpowiedniej wersji i np wgrać MKE czyli asystenta zmęczenia....
Druga sprawa musisz mieć też chociaż jakiś sprzet do aktualizacji (VCP, Odis) i posiadać pliki bo vcds tego nie zrobisz...
Trzecia sprawa w Twoim wypadku zdecydowałbym sie na wymianę na gateway z serii 7N0 niz zabawa z archaicznym gateway z seri 1K0...
Tu masz trochę info o gateway...
https://www.drive2.ru/l/8674505/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
ShadoV
Nieśmiały

jezutkp pisze:Owszem ma to sens ale w przypadku kiedy masz gateway z serii 7N0... i najlepiej z min z sw1620 wtedy da sie je aktualizować bezpiecznie do odpowiedniej wersji i np wgrać MKE czyli asystenta zmęczenia....
Druga sprawa musisz mieć też chociaż jakiś sprzet do aktualizacji (VCP, Odis) i posiadać pliki bo vcds tego nie zrobisz...
Trzecia sprawa w Twoim wypadku zdecydowałbym sie na wymianę na gateway z serii 7N0 niz zabawa z archaicznym gateway z seri 1K0...
Tu masz trochę info o gateway...
https://www.drive2.ru/l/8674505/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

VCP mam, pliki sgo od wersji AD też mam, ale wolałem się upewnić czy aby na pewno będzie OK.
Awatar użytkownika
jezutkp
Aktywny
Auto: B8
Engine: CRLB+
Localization: Olkusz

Post autor: jezutkp »

Myślę zę w ogóle ta aktualizacja a AA na AD nie ma sensu....
Ale jak chcesz mysle ze bedzie OK
To prawie jedyny plik do gateway z serii 1K0....
W TPI nic nie znalazłem o tej aktualizacji...
Sam niejednokrotnie aktualizowałem dziadki 1K0 ale te starsze do softu K 0178 i było OK...
ShadoV
Nieśmiały

jezutkp pisze:Myślę zę w ogóle ta aktualizacja a AA na AD nie ma sensu....
Ale jak chcesz mysle ze bedzie OK
To prawie jedyny plik do gateway z serii 1K0....
W TPI nic nie znalazłem o tej aktualizacji...
Sam niejednokrotnie aktualizowałem dziadki 1K0 ale te starsze do softu K 0178 i było OK...

Ja chce spróbować, bo wymieniałem panel klimatyzacji na MY13 i poprostu złe dane mi wyświetla na radiu. Na radiu dalej widzi temperaturę od 18 do 26. Nie wiem czym to jest spowodowane.
Awatar użytkownika
ROBAL_26
Nieśmiały
Auto: SKODA KODIAQ STYL4X4
Engine: DFGA 150KM 340Nm
Localization: KARSIBÓR k.WAŁCZA

Post autor: ROBAL_26 »

Edit:
To nie działał sprzedaży.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”