Instalacja kamery cofania
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Mariusz123
- Nowicjusz
- Auto: vw golf 5 sportline
- Engine: bgu 102
- Localization: Szczecin
Re: Instalacja kamery cofania
Dzień dobry Mam pytanie.
Mam golfa 5 z kamerą w znaczku klapy z MK6 w wersji low. Trochę pochodziła i oczywiście przestała z powodu przetartego kabla obrazowego tuż przy samej kamerce. Stwierdziłem to po rozebraniu wszystkiego. Sama kamera jest integralnie związana z wiązką kabla obrazowego, kabla plusa itp. Moje pytanie jest następujące.
Czy jest możliwe kupienie samej kamery z tą wiązką, bez reszty mechanizmu i znaczka vw?
Mam golfa 5 z kamerą w znaczku klapy z MK6 w wersji low. Trochę pochodziła i oczywiście przestała z powodu przetartego kabla obrazowego tuż przy samej kamerce. Stwierdziłem to po rozebraniu wszystkiego. Sama kamera jest integralnie związana z wiązką kabla obrazowego, kabla plusa itp. Moje pytanie jest następujące.
Czy jest możliwe kupienie samej kamery z tą wiązką, bez reszty mechanizmu i znaczka vw?
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Mariusz123 pisze:Dzień dobry Mam pytanie.
Kiedyś widziałem na allegro. Trzeba szukać.
-
tomekt22
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: CFGB
- Localization: Jastrzębie-Zdrój
Witam. Czy kamera o nr 5K7827469 ( Golf 6 Cabrio) podejdzie do Golfa 6 GTD ??? Czy tylko ta z nr 5K0827469....
-
piotr64
- Gadatliwy
- Auto: Golf VI TEAM
- Engine: 1.4 16V
- Localization: Pomorskie
510 golf aportowania
-
piotr64
- Gadatliwy
- Auto: Golf VI TEAM
- Engine: 1.4 16V
- Localization: Pomorskie
Sorki golf sportsvan
-
Premo
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 R
- Engine: 2.0 CDLF
- Localization: Katowice
Witam. Po zmianie RNS510 na DM moja oryginalna kamera cofania oczywiście stała się bezużyteczna. Z opcji które znam jest montaż chińskiego konwertera obrazu lub wymiana kamery na wersję high. Chciałbym pójść na całość i założyć kamerę na odpowiednim sterowniku, czyli 7N0907441B. Niestety przekopując się przez różne fora zagraniczne nie znalazłem takiego retrofita typowo w Golfie 6. Zazwyczaj trafiałem na ową modyfikację w Passacie CC i raz w Golfie 5 np tutaj:
1. https://www.drive2.ru/l/538740907474682660/
2. https://www.golfv.de/thread/218783-golf ... ost2297378
Robił ktoś takiego moda u siebie i może nieco podpowiedzieć? Dlaczego np wszędzie piszą, żeby robić na znaczku z Passata CC? Na przykładzie powyższego linku "1go" gość przekłada "wnętrzności" z kamery z Audi 8V do kamery 5K0980551A. Oglądając fotki podglądowe w necie kamera low 5K0980551 i high 5K0980551A różni się praktycznie tylko kolorem. Dlaczego nie dało by rady przerobić znaczka i kamery dedykowanej do Golfa 6?
1. https://www.drive2.ru/l/538740907474682660/
2. https://www.golfv.de/thread/218783-golf ... ost2297378
Robił ktoś takiego moda u siebie i może nieco podpowiedzieć? Dlaczego np wszędzie piszą, żeby robić na znaczku z Passata CC? Na przykładzie powyższego linku "1go" gość przekłada "wnętrzności" z kamery z Audi 8V do kamery 5K0980551A. Oglądając fotki podglądowe w necie kamera low 5K0980551 i high 5K0980551A różni się praktycznie tylko kolorem. Dlaczego nie dało by rady przerobić znaczka i kamery dedykowanej do Golfa 6?
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Do DM dobrym rozwiązaniem jest kamera 510 827 469 A lub B.
Witam, przymierzam się do zakupu i montażu kamery cofania w moim golfie 6 HB. Czy kamerki od golfa 7 będą pasować czy może różnią sie rozmiarem? Zależy mi na modelu high. Jeśli chodzi o radio to mam chińczyka z androidem. Da się to wszystko jakoś ugryźć?
-
quiksilver
- Nieśmiały
- Auto: Jetta SW MK6
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Podkarpacie
Koledzy a czy taka kamera od golfa 6 plus, podejdzie do Golfa 6 kombi ? radio mam RNS315
https://zapodaj.net/72c4342b403ef.jpg.html
cena to 400zl niby jest jeszcze jakies okablowanie do tego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ALF
- Aktywny
- Auto: Touran 5T
- Engine: 20tdi
- Localization: B.B.
quiksilver pisze:Koledzy a czy taka kamera od golfa 6 plus, podejdzie do Golfa 6 kombi ? radio mam RNS315
Podejdzie, szukaj z całą wiązką, kablem około 4m , z jednej strony zakończonym wtyczką czarną do radia a z drugiej strony niebieską wtyczka do kamery, tak jak poniżej.
https://carhifi24.pl/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/czujniki-i-kamery-cofania/kamery-cofania/fabryczna-oryginalna-kamera-do-vw-rns510-rns315-rns310-rcd.html
- slawinci
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAXA 1.4 TSI 122KM
- Localization: Łódzkie
Witam. Podepnę się i odświeżę trochę temat. Padł mi znaczek w klapie. Golf 6 2012. Chciałbym założyć już z kamerką, niestety moje radio RCD 310 nie posiada wejścia na kamerkę tylko czujniki parkowania. Pytanie które kamerki z nowszych aut np (sportsvan, t-roc lub inny) będą pasowały i czy radio do tych kamerek musi być ori czy np. Isudar (ma większy ekran). Czy wiązki są dedykowane pod konkretne radio? I czy oryginalna kamera będzie współpracowała z radiem na androidzie. 
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
Android działa z ori kamerką, potrzebna jest najwyżej przejściówka
-
Seezer
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 1.4 TSI CAXA
- Localization: Chełmek
Witam
Odkopię trochę temat😊
Przychodzę z zapytaniem. Jestem w trakcie montażu kamery cofania w wersji hight do golfa hatchback 3d, kompletuje powoli części ichcialbym się dowiedzieć jaka będzie kamera pasowała do Golfa , żeby nie odstawała od klapy zabardzo. Czy taka z Passata cc będzie idealna czy może z jakiegoś innego modelu. Najlepiej jak by ktoś mógłby mi napisać jak numer całej czesci będzie okej 😊
Odkopię trochę temat😊
Przychodzę z zapytaniem. Jestem w trakcie montażu kamery cofania w wersji hight do golfa hatchback 3d, kompletuje powoli części ichcialbym się dowiedzieć jaka będzie kamera pasowała do Golfa , żeby nie odstawała od klapy zabardzo. Czy taka z Passata cc będzie idealna czy może z jakiegoś innego modelu. Najlepiej jak by ktoś mógłby mi napisać jak numer całej czesci będzie okej 😊
slawinci pisze:Witam. Podepnę się i odświeżę trochę temat. Padł mi znaczek w klapie. Golf 6 2012. Chciałbym założyć już z kamerką, niestety moje radio RCD 310 nie posiada wejścia na kamerkę tylko czujniki parkowania. Pytanie które kamerki z nowszych aut np (sportsvan, t-roc lub inny) będą pasowały i czy radio do tych kamerek musi być ori czy np. Isudar (ma większy ekran). Czy wiązki są dedykowane pod konkretne radio? I czy oryginalna kamera będzie współpracowała z radiem na androidzie.
I co zamontowałeś kamerę cofania do 310?