Mróz--> ciężko otworzyć tylne drzwi

Moderator: flo

Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 6 znajdują się w dziale MK6
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
ODPOWIEDZ
niedzwiedz1981
Stały Bywalec
Auto: golf VII 1.4 tsi
Engine: CZCA
Localization: Poznan

Mróz--> ciężko otworzyć tylne drzwi

Post autor: niedzwiedz1981 »

Koledzy, czy w VII można cos wyregulować, przesmarować żeby drzwi tylne po nocy na mrozie dały się spokojnie otworzyć? teraz muszę użyć dużoo siły, myślalem że coś wręcz blokuje ale poszło, później było już ok
chcę to jakoś zmienić, pytanie co mogę zrobić?
diesel podstawą, turbo zabawą...
Awatar użytkownika
jarekgk
Forumowicz
Auto: VW GOLF VIII GTD
Engine: 2.0TDI DTUA
Localization: łódzkie

Re: Mróz--> ciężko otworzyć tylne drzwi

Post autor: jarekgk »

Przemyć i przesmarować zawiasy, następnie uszczelki silikonem w sprayu. Powinno pomóc
Maciek
Forumowicz
Auto: VW Golf 6
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Post autor: Maciek »

Z tymi drzwiami to chyba problem od mk5 co roku tobie to samo, smar stały w sprayu na zawiasy wcześniej umyte benzyna ekstradycyjna i wszystkie uszczelki silikonem do uszczelek przetarte
niedzwiedz1981
Stały Bywalec
Auto: golf VII 1.4 tsi
Engine: CZCA
Localization: Poznan

Post autor: niedzwiedz1981 »

U mnie ewidentnie kwestia zawiasu, zrobiłem jak pisaliście i jutro zobaczę efekt , dzięki za porady
diesel podstawą, turbo zabawą...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy / Usterki”